Nordmannen fortsetter å hamre inn scoringer

0
570

Erling Braut Haaland er scoringsform om dagen og er nå toppscorer så langt i årets Champions League, etter han noterte seg for to ny scoringer i 0-3 seieren over Club Brugge.

Haaland liker seg rett og slett når det er snakk om mesterliga, og 20-åringen fortsetter å levere varene fra øverste hylle. Forrige sesong scoret han i åtte av ni mesterligakamper og endte opp med ti mål. Denne sesongen har han scoret i tre av tre kamper og står med fire fulltreffere.

Haaland var lenge usikker til kampen etter å ha stått over helgens bundesligakamp med knetrøbbel, men jærbuen var i med startoppstillingen til onsdagens møte i Brugge. Det var mye gult det første kvarteret, og det hadde gått drøye 14 minutter da Thorgan Hazard satte 1-0 for gjestene. Flere av Dortmund-spillerne sto i kø og ventet på å få avslutte.

LES: Hoffenheim overrasket alle

Fire minutter senere skaffet Haaland laget sitt en corner, og han var selv våken inne i feltet. Han fikk to muligheter fra kort hold til å overliste Simon Mignolet til 2-0.

Etter 32 minutter smalt det igjen. Dortmund-backen Thomas Meunier kom på en kontring, og ballen endte opp hos Haaland som fikk det enkelt med å sette ballen i det åpne målet bak en utspilt Mignolet.

Zenit St. Petersburg tok sitt første poeng i samme gruppe med 1-1 hjemme mot Lazio. Det var den italienske klubbens første poengtap. Aleksandr Jerokhin ga vertene 1-0, mens Felipe Caicedo reddet uavgjort med sin utligning til 1-1 åtte minutter før slutt.