Mens Jarstein satt på benken fikk hans utfordrer en elendig debut

0
604
Alexander Schwolow

Rune Almenning Jarstein kan fra benken poste litt lettet ut etter hans utfordrer i Hertha Berlin fikk en elendig debut for laget, selv om det var en målrik kamp som svingte frem og tilbake er det aldri bra for en keeper å hente ut ballen fra mål hele fem ganger.

Det var cupkamp i går mellom Eintracht Braunschweig og Hertha Berlin. – På papiret skal det være en enkel match, men det ble langt fra tilfellet.

I tyskland har de startet sesongen med en cuprunde og Herta Berlin bestemte at Alexander Schwolow skulle stå i mål.

Hertha Berlin scoret selv fire ganger, men med 5-4-seier til hjemmelaget fra 2. Bundesliga forsvant hovedstadslaget ut allerede i første rund og for Schwolow ble drømmedebuten til et mareritt.

Les: Bekreftet: RB Leipzig med bud på norsk landslagsspiller

«Definitivt en marerittkamp», sa målvakten etter kampen

Schwolow reddet et straffespark, men hjemmelaget scoret på returen. Eintracht Braunschweig tok ledelsen før det var spilt to minutter og ledet 2-0. Hertha var à jour på 2-2 og 3-3, men greide ikke å tette igjen bakover.

Les på Sporten: Klager over dårlig økonomi! planlegger fire milliarder «shoppebonansa»

Schwolow ble handlet inn fra Freiburg i sommer, og det var klart at han ville bli en skarp konkurrent for Jarstein. Tyskeren har vært regnet som en av ligaens beste keepere.

Hertha utlignet før pause med mål av Dodi Lukebakio og Matheus Cunha, men hjemmelaget gikk likevel til hvilen med 3-2 etter ny scoring av Kobylanski på returen etter sitt eget straffespark.

Peter Pekarik satte inn 3-3 i det 65. minutt, men Kobylanski fullførte sitt hattrick ett minutt senere, og Suleiman Abdullahi økte alene med keeper. Lukebakio tente nytt håp hos Hertha da han scoret lagets fjerde mål i det 83. minutt, men utligningen kom aldri.

– Det er laget som skal ha æren. Det er ikke lett å slå et lag fra 1. Bundesliga, sa Kobylanski.

Kampen ble spilt med 500 tilskuere på tribunen.

I den andre cupkampen fredag vant Mainz 5-1 borte mot Havelse foran 1000 tilskuere etter å ha ligget under ved pause. De fire siste målene kom i det siste kvarteret. Jean-Philippe Mateta gjorde hattrick.

I Tyskland bestemmer regionale helsemyndigheter om og i så fall hvor mange tilskuere som kan være til stede på kampene.

Ellers ble Schalkes bortekamp mot Schweinfurt søndag utsatt etter at en sivil rett ga Türkgücü München medhold i at klubben burde vært valgt som cupdeltaker framfor Schweinfurt.

Allerede etter 63 sekunder måtte han se ballen bak seg, da Martin Kobylanskis frispark fra 25 meter spratt foran ham og gikk i mål. Maximilian Mittelstädt nikket 2-0 i eget nett på et hjørnespark.

Det var to divisjoners forskjell mellom Eintracht Braunschweig og Hertha Berlin forrige sesong, men hjemmelaget rykket opp til 2. Bundesliga og skaffet seg masse selvtillit før seriespillet starter om en uke.